Ο αγώνας μας για αξιοπρέπεια δεν φυλακίζεται, αλλά εντείνεται στους δρόμους

Τους τελευταίους μήνες, η επίθεση στους εργασιακούς, μαθητικούς, φοιτητικούς χώρους και στις ευπαθείς ομάδες κλιμακώνεται διαρκώς. Τις τελευταίες εβδομάδες απεργιακές προσυγκεντρώσεις, διαμαρτυρίες ατόμων με ειδικές ανάγκες, καταλήψεις σχολείων και η κινητοποίηση των απλήρωτων εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά δέχτηκαν βίαιη καταστολή. Ταυτόχρονα, νεοναζιστικές συμμορίες νομιμοποιούνται να δρουν ανεξέλεγκτα έχοντας την πλήρη υποστήριξη και συγκάλυψη των μπάτσων. Οι φασιστικές επιθέσεις, όπως ξυλοδαρμοί και μαχαιρώματα εναντίων μεταναστών έχουν γίνει πλέον καθημερινά φαινόμενα κι όμως μένουν στην αφάνεια. Παράλληλα με τους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες που δίνονται καθημερινά ενάντια στη λυσσαλέα επίθεση του κράτους, τον τελευταία καιρό πραγματοποιούνται όλο και περισσότερες αντιφασιστικές δράσεις.

Το βράδυ της Κυριακής 30/9/2012 πραγματοποιήθηκε η 3η αντιφασιστική παρέμβαση-περιπολία στο κέντρο της Αθήνας από αντιφασίστες/ίστριες που συνεπλάκησαν με μία ομάδα φασιστών. Στη συνέχεια ομάδα ΔΕΛΤΑ που ακολουθούσε τη μηχανοκίνητη πορεία από απόσταση επενέβη ενισχύοντας τους φασίστες. Στη συμπλοκή αυτή συνελήφθησαν 15 σύντροφοι/ισσες, οι οποίοι ελευθερώθηκαν με περιοριστικούς όρους και χρηματική ποινή μετά από πέντε μέρες. Τις μέρες που βρίσκονταν στη ΓΑΔΑ υποβλήθηκαν σε πολλά ψυχολογικά και σωματικά βασανιστήρια, όπως ξυλοδαρμούς, ηλεκτροσόκ με χρήση taser, εξευτελισμό και γδύσιμο ανάμεσα σε άλλα. Στο χώρο των δικαστηρίων βρίσκονταν καθημερινά αλληλέγγυοι/ιες και συγγενείς των συλληφθέντων, οι οποίοι δέχτηκαν απρόκλητες άγριες επιθέσεις από ομάδες καταστολής, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν αρκετοί και να συλληφθούν τέσσερις, οι οποίοι μετά από μερικές μέρες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Εμείς με τη σειρά μας δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννάει και τον θρέφει. Ο αγώνας μας για αξιοπρέπεια δεν φυλακίζεται, αλλά εντείνεται στους δρόμους. Είμαστε δίπλα σε καθέναν που αγωνίζεται και αντιστέκεται ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ 15 ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ/ΙΣΣΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ !

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!