Λίγα λόγια για το όργιο καταστολής και τις επιθέσεις σε καταλήψεις, στέκια και δομές αντιπληροφόρησης

Δεκάδες αλληλέγγυοι/ες σύντροφοι/ισσες ανακαταλαμβάνουν τη Βίλλα Αμαλίας την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013 δίνοντας τέλος στο καθεστώς ανομίας στο οποίο βρισκόταν από τις 20 Δεκεμβρίου 2012. Σε λιγότερο από δύο ώρες πραγματοποιείται εισβολή από κάθε λογής αστυνομικές δυνάμεις με σκοπό την εκκένωση του κτηρίου. Το «τέρας» πληγώθηκε από μία χούφτα αναρχικούς και έπρεπε να απαντήσουν άμεσα, όταν οι απευθείας συνδέσεις ήταν έτοιμες το show ξεκίνησε. Δυνάμεις των ΕΚΑΜ υποστηριζόμενοι από ΜΑΤ, ΥΜΕΤ, ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ κ.α. μπήκαν μέσα και έβγαλαν τους συντρόφους μας αλλά δεν αντίκρισαν τα φοβισμένα πρόσωπα που περίμεναν οι τηλεσκηνοθέτες, οι σύντροφοι βγήκαν χαμογελαστοί, με ψηλά το κεφάλι και την γροθιά υψωμένη φωνάζοντας συνθήματα. 92 σύντροφοι συλλαμβάνονται και οδηγούνται στην ΓΑΔΑ. Την ίδια περίπου χρονική στιγμή πραγματοποιείτε συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ στην Αθήνα από αλληλέγγυους στην ανακατάληψη της Βίλλας Αμαλίας. 40 αλληλέγγυοι μετά από επέμβαση της αστυνομίας προσάγονται στην ΓΑΔΑ. Η κατάληψη Πατησίων 61 και Σκαραμαγκά την ίδια μέρα μπαίνει στο στόχαστρο του κράτους με την εισβολή των διωκτικών αρχών. 8 άτομα συλλαμβάνονται.

Στην περιοχή του Αγίου Αντρέα στην Λαμπρινή

Η επίθεση στον ανοιχτό κοινωνικό χώρο Xanadu στην Ξάνθη το Σάββατο 22 Δεκέμβρη 2012 δεν καλύφθηκε από τηλεοπτική κάμερα ίσως γιατί δε συνεννοήθηκαν καλά οι παρακρατικοί φασίστες με τα αφεντικά τους. Αρκέστηκαν απλά σε εμπρησμό.

Το έδαφος της τηλεοπτικής φιέστας άρχισε να προετοιμάζεται με την επίθεση που δέχθηκε το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι ΑΣΟΕΕ και ο 98fm όπως και άλλα πολιτικά στέκια που στεγάζονται σε χώρο του οικονομικού πανεπιστημίου την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012. Η εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων, παρουσία εισαγγελέα κι πρύτανη, γίνεται για ακόμη μία φορά με το πρόσχημα “ανώνυμης τηλεφωνικής καταγγελίας”. Η οποία έχει να κάνει σχετικά με πώληση προϊόντων που πωλούν έξω από την ΑΣΟΕΕ, επί της Πατησίων, μετανάστες μικροπωλητές. Τα μηχανήματα του ραδιοσταθμού κατάσχονται. Τα εμπορεύματα των μεταναστών μικροπωλητών κατάσχονται επίσης.

Την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 το μεσημέρι εισβάλλουν στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 πλήθος αστυνομικών δυνάμεων και συλλαμβάνουν 14 συντρόφους που τους οδηγούν στην ΓΑΔΑ. Αλληλέγγυος κόσμος συγκεντρώνεται έξω από το κτήριο και στην πλατεία Αμερικής για την υπεράσπιση ενός αυτοοργανωμένου χώρου που για 25 χρόνια συμμετέχει στους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Η κατάληψη Λέλας Καραγιάννη χτυπήθηκε γιατί έχει μία πλούσια και πολύμορφη πολιτιστική και πολιτική δράση, γιατί προτάσσει διαρκώς την αλληλεγγύη και την αξιοπρέπεια και γιατί είναι μία εικόνα από το μέλλον. Το μέλλον της κοινωνικής απελευθέρωσης και σε αυτό κάνουν την επίθεση τους κράτος και παρακράτος.

Η απάντηση στο όργιο καταστολής και στις επιθέσεις σε καταλήψεις, στέκια και δομές αντιπληροφόρησης ήρθε το Σαββάτο 12 Ιανουαρίου με την πορεία των 10.000 και πλέον συντρόφων και αλληλέγγυων από τα Προπύλαια προς τα δικαστήρια. Όπως και με τις πορείες και δράσεις αλληλεγγύης σε πολλές πόλεις. Όσο μας χτυπούν τόσο δυναμώνουμε.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΣΤΑ ΣΤΕΚΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΑΝΤΙΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Στέγαστρο
Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου

[youtube d-2Mhq5fM20]