Ολοκλήρωση του τριημέρου εκδηλώσεων στο Στέγαστρο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τριήμερο εκδηλώσεων του στεγάστρου που έλαβε χώρα το Παρασκευοσαββατοκύριακο 4 – 6 Οκτώβρη.

Την Παρασκευή, ο συγγραφέας του βιβλίου «Οι άνθρωποι που κύκλωσαν το  Άλφα” παρουσίασε το βιβλίο του στο  γεμάτο από κόσμο στέκι. Το βιβλίο πραγματεύεται την αντίσταση των  αναρχικών κατά τη δικτατορία του Φράνκο στην ισπανία (1939-1977), και  στοχεύει στην αποκατάσταση της ιστορικής μνήμης του αγώνα τους.  Προηγήθηκε προβολή του ομώνυμου συνοδευτικού ντοκιμαντέρ, ενώ  ακολούθησε συζήτηση γύρω από το αντικείμενο του βιβλίου, την ισπανία του  σήμερα καθώς και τις αντιστοιχίσεις και αντιπαραβολές με την τρέχουσα  κατάσταση στην ελλάδα. Διατέθηκαν δεκάδες αντίτυπα του βιβλίου με  ελεύθερη συνεισφορά, τα έσοδα από τα οποία δόθηκαν για την κάλυψη  αναγκών αναρχικών πολιτικών κρατουμένων.

Ο θίασος Buffonata έδωσε την παράσταση «Εχθροί εξ αίματος” του Αρκά το  βράδυ του Σαββάτου στο κατάμεστο στέκι. Το έργο αποτελεί μια πολιτική  αλληγορία με έντονο το ταξικό στοιχείο.

Από νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής προετοιμάσαμε τον χώρο της πλατείας  Σκύρου επί της Βεΐκου, 800 μέτρα από το στέκι, για να δεχτεί τη μουσική  πανδαισία που επιφύλασσαν 8 μπάντες από ένα πλατύ μουσικό φάσμα.  Ξεκινήσαμε το απόγευμα με hip-hop ρίμες, για να προχωρήσουμε σε punk και thrash και να κλείσουμε με stoner ήχους. Το μήνυμα που  διατρανώθηκε επανειλημμένα τόσο από τις μπάντες όσο και από τα 600  περίπου άτομα που παρακολούθησαν τη συναυλία δεν άφηνε περιθώρια  παρερμηνείας: η μουσική και ο αγώνας στους δρόμους, οι φασίστες στις τρύπες τους!

Ευχαριστούμε τον σύντροφο και συγγραφέα του «Άλφα”, τους συντρόφους του θιάσου Buffonata, τις μπάντες που στήριξαν με τη συμμετοχή τους, καθώς  και όλους τους συντρόφους που βοήθησαν στην ομαλή διεξαγωγή της συναυλίας.

στέγαστρο | αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό στέκι Γαλατσίου

μικρολίνκ: https://stegastro.espivblogs.net/?p=1392

Comments are closed.