Ενημέρωση και φωτογραφίες από την hip hop συναυλία

HIP1

Το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε συναυλία χιπ χοπ στις μπασκέτες της πλατείας του Άγιου Ανδρέα στην Λαμπρινή. Από νωρίς το απόγευμα ξεκίνησε το γκράφιτι σε επιφάνειες κτηρίων εντός του χώρου, το οποίο και ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ. Το πλαίσιο της συναυλίας ήταν αυτό που περιγράφεται στο κείμενο της συλλογικότητας, που μοιράστηκε και διαβάστηκε.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Mέσα στην καπιταλιστική συνθήκη, καμία αριστερή κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να σταματήσει τον πόλεμο που έχει κηρύξει το κεφάλαιο και το κράτος του στους από τα κάτω, ακόμα κι αν το ήθελε. Αντίθετα, αυτό που καταφέρνει είναι η ενσωμάτωση και διαμεσολάβηση των κινημάτων και των αγώνων με την ανάθεσή τους στους ειδικούς της απονοηματοδότησης, της χειραγώγησης και της πυροσβεστικής εξάντλησης της δυναμικής, και το ατσάλωμα μιας εθνικής ενότητας που παραμερίζει ταξικές διαφορές, παγιώνει την κοινωνική ειρήνη, ζέχνει ρατσισμό και κυοφορεί φασισμό.

Καμία περίοδος χάριτος, καμία πίστωση χρόνου και καμία ανακωχή από εμάς λοιπόν. Όσο εξακολουθεί να υπάρχει οποιασδήποτε μορφής εξουσία και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, θα συγκρουόμαστε με όλα τα μέσα με το σύστημα που τη γεννά, ανεξάρτητα από το πρόσημό του».

Θετική ήταν η ανταπόκριση των μερικών χιλιάδων κόσμου από το Γαλάτσι, τις γύρω περιοχές και όχι μόνο, που στήριξαν με την παρουσία τους. Υπήρχε έντυπο υλικό όπως κείμενα, μπροσούρες, αφίσες κ.α. της συλλογικότητας του στεκιού, του αυτοοργανωμένου σχήματος καθηγητών (ΑΣΚ) και του αντιφασιστικού συντονισμού στην Πατησίων για όποιον επιθυμούσε στον πάγκο που είχε στηθεί.

Για την επίτευξη της διεξαγωγής της συναυλίας άλλα αυτοοργανωμένα εγχειρήματα, όπως στέκια, καταλήψεις, συνελεύσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα, έδειξαν έμπρακτα την στήριξη τους πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της.

HIP2

HIP3

HIP4

HIP5

HIP6

HIP7

HIP8

HIP9

HIP10

HIP11

HIP12