Ανακοίνωση για την επίθεση στην κατάληψη Νοταρά 26

Την Τετάρτη 24 Αυγούστου στις 3:45 π. μ., η κατάληψη Νοταρά 26 δέχτηκε δολοφονική – ρατσιστική επίθεση. Δύο άτομα έριξαν εντός του κτηρίου γκαζάκια και εύφλεκτο υλικό με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές στο ισόγειο, τον ημιώροφο και τον πρώτο όροφο. Εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην κατάληψη 130 περίπου άτομα, μεταξύ αυτών οικογένειες με μικρά παιδιά και βρέφη. Χάρη στην επέμβαση των προσφύγων, μεταναστών, αλληλέγγυων και γειτόνων, που αντιλήφθηκαν έγκαιρα την προσπάθεια εμπρησμού, δεν είχαμε θύματα και τραυματισμούς.

Η φασιστική αυτή επίθεση λαμβάνει χώρα σε σύντομο χρονικό διάστημα μετά την καταστολή που δέχτηκαν οι τρεις καταλήψεις Ορφανοτροφείου, Hurriya και Λεωφόρου Νίκης στην Θεσσαλονίκη. Τότε που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επιτέθηκε τόσο στους πρόσφυγες και μετανάστες εφαρμόζοντας σταθερά την αντιμεταναστευτική πολιτική της, όσο και στο ίδιο το αυτοοργανωμένο κίνημα αλληλεγγύης που διαρκώς μεγαλώνει. Μέσα στο κλίμα της συκοφάντησης του κινήματος από τα ΜΜΕ και της αντιμεταναστευτικής πολιτικής από το κράτος, την σκυτάλη παίρνουν τώρα και οι θρασύδειλοι φασίστες προβαίνοντας σε αυτή την δολοφονική ενέργεια.

Αν στόχος τους είναι να προκαλέσουν φόβο, πλανώνται πλάνην οικτράν. Τέτοιες ενέργειες μας πεισμώνουν για να συνεχίσουμε να κάνουμε την ταξική μας αλληλεγγύη πράξη όλο και πιο δυνατά. Ήδη σε πρώτη φάση ξεκίνησαν, από την επόμενη κιόλας ώρα της επίθεσης, εργασίες στην κατάληψη για την αποκατάσταση των ζημιών από τους πρόσφυγες, μετανάστες και αλληλέγγυους.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΕΓΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ/-ΣΤΩΝ ΝΟΤΑΡΑ 26

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Στέκι Γαλατσίου στέγ★
Αύγουστος 2016

notara