Bar-ty από την ομάδα ΧΥΜΑ PRODUCTIONS

Το bar της Παρασκευής 20/10 δεν θα πραγματοποιηθεί.

Η αυτοοργανωμένη ομάδα κινηματογραφικής έκφρασης XYMA PRODUCTIONS σας προσκαλεί να ΜΠΑΡΤΑΡΟΥΜΕ στο αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό στέκι Γαλατσίου ΣΤΕΓΑΣΤΡΟ, για την οικονομική ενίσχυση του εγχειρήματος. Φοράμε την καλύτερη μας διάθεση και μαζευόμαστε για να χορέψουμε σε ηλεκτρονικούς ρυθμούς εκφράζοντας παράλληλα με φιγούρες την κινηματογραφική μας αισθητική!

Λίγα λόγια για το εγχείρημα (ΧΥΜΑ PRODUCTIONS)

Το περασμένο καλοκαίρι κάποια άτομα, που δραστηριοποιούμασταν σε στέκια και καταλήψεις της περιοχής, αποφασίσαμε να συνδυάσουμε δύο πράγματα, τα οποία μας εμπνέουν: Τη συλλογική και αντιιεραρχική δράση και τον κινηματογράφο. Καθώς είχαμε κουραστεί από τις κινηματικά ανούσιες αφηγήσεις και τις απολιτίκ φιλοσοφικές αναζητήσεις του υπάρχοντος σινεμά, θελήσαμε να το μπολιάσουμε με την πολιτική μας στάση και τρόπο ζωής. Ο στόχος μας ήταν να συνδιαμορφώνουμε τις ταινίες μας, από την αρχή του σεναρίου και ως το τέλος του μοντάζ. Το στοίχημα ωστόσο δεν ήταν τόσο εύκολο. Η ίδια η φύση της παραγωγής μιας ταινίας προϋποθέτει διακριτούς ρόλους (σεναριογράφος, σκηνοθέτης, ηχολήπτης, φωτογράφος, β. παραγωγής κλπ), ρόλους οι οποίοι de facto οδηγούν σε ιεραρχικές σχέσεις.

Αυτό ακριβώς ήταν που προσπαθήσαμε να γκρεμίσουμε και να κάνουμε πράξη την οριζόντια αυτοοργάνωση σε άλλη μια μορφή έκφρασης της δημιουργικότητάς μας. Αυτή τη στιγμή έχουν ήδη γυριστεί 3 ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες βρίσκονται στη φάση του μοντάζ, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και μία τέταρτη. Στόχος της ομαδοποίησής μας είναι η προβολή των ταινιών σε χώρους απαλλαγμένους από τη μάστιγα του κέρδους, αλλά και η συνέχιση των δραστηριοτήτων μας για να μεταφέρουμε το πρόταγμα της αυτοοργάνωσης σε κάθε επίπεδο της δραστηριότητάς μας.

ΧΥΜΑ PRODUCTIONS
Αυτοοργανωμένη Ομάδα Κινηματογραφικής Έκφρασης