Ανταποκρίσεις από τις πολιτικές εκδηλώσεις Μαίου / Ιουνίου

Την Κυριακή 7/5 πραγματοποιήθηκε στο στέγ* παρουσίαση της διασυλλογικής έκδοσης της Πρωτοβουλίας για την Ολική Άρνηση Στράτευσης και της Ομάδας ενάντια στα κέντρα κράτησης Musaferat (Λέσβος) «Πληθυσμοί στο στόχαστρο». Ακολούθησε συζήτηση με τους συντρόφους και τις συντρόφισσες από την Πρωτοβουλία για την Ολική Άρνηση Στράτευσης πάνω στα ζητήματα του μιλιταρισμού και της ανθρωπιστικής διαχείρισης του προσφυγικού «προβλήματος», με ιδιαίτερη έμφαση στο παράδειγμα της Λέσβου.

Την Κυριακή 28/5 προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ «Βροχοποιοί». Ακολούθησε συζήτηση, παρουσία του δημιουργού, με πρώην κρατούμενους/ες από διαφορετικές χρονικές περιόδους πάνω στους αγώνες εντός των κελιών έχοντας ως αφετηρία τη δεκαετία του 70 και φτάνοντας μέχρι και το σήμερα. Ο βιωματικός λόγος των συντρόφων/ισσων υπήρξε ιδιαίτερα διαφωτιστικός σχετικά με τις συνθήκες εντός της φυλακής ανάλογα με τη διαφορετική κάθε φορά πολιτική συγκυρία και κατ' επέκταση τη διαφορετική αντιμετώπιση των κρατούμενων από το κράτος. Μεγάλο μέρος της κουβέντας αφιερώθηκε επίσης στο πώς η διαφορετική κάθε φορά ανθρωπογεωγραφία των φυλακών επηρεάζει τους αγώνες των κρατούμενων, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση γύρω από το ζήτημα του διαχωρισμού των κρατούμενων σε ποινικούς και πολιτικούς και των σχέσεων μεταξύ τους.

Σε συνέχεια της συζήτησης που ξεκίνησε την περασμένη χρονιά με αφορμή την παρουσίαση της μπροσούρας «Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν», πραγματοποιήθηκε στο στέγ* την Κυριακή 11/6 παρουσίαση της νέας μπροσούρας της Συνέλευσης Εργαζομένων Ανέργων της πλατείας Συντάγματος «Θέλουμε μισθό και όχι δουλίτσα». Η τοποθέτηση των συντροφισσών/ων υπήρξε ιδιαιτέρα κατατοπιστική πάνω στις προβλέψεις του εργασιακού νοσμοσχεδίου που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ και τις επιπτώσεις του σε μισθούς και συντάξεις, ενώ ακολούθησε κουβέντα πάνω στους πιθανούς λόγους για τους οποίους οι απαντήσεις εκ μέρους της τάξης μας δεν έχουν υπάρξει οι αναμενόμενες.